كوشآداسي (به تركي استانبولي: Kuşadası؛ به معناي جزيرهٔ پرنده) در ۷۱ كيلومتري شهرستان مركزي استان آيدين و در نوار ساحلي منطقه اژه واقع شدهاست و بر اساس سرشماري سال ۲۰۰۸ ميلادي ۵۸٬۶۵۰ نفر و بر اساس برآوردهاي سال ۲۰۰۹ ميلادي ۶۲٬۶۳۷ نفر جمعيت دارد.
اين شهرستان كه از شمال با سلجوق و پاموجاك و از جنوب با شبه جزيره ديلك همسايهاست در كانون مراكز مهم گردشگري از جمله ازمير، افسوس، مريم آنا (خانه مريم)، ميلت، ديديم، پاموك كاله، مارماريس و بودروم قرار دارد. بندر كوش آداسي به علت نزديكي با جزيره يوناني ساموس براي گردشگران كه به تركيه مسافرت ميكنند، از جذابيت خاصي برخوردار است. از بندر كوش آداسي در ماههاي بهار و تابستان سفرهاي منظم با قايقهاي موتوري به جزيره يوناني ساموس برگزار مي شود. قايقهاي تفريحي مدرن كه تورهاي آبي را برگزار ميكنند زيبايي خاصي به اين بندر بخشيدهاند. بندر كوش آداسي يكي از بنادر مهم منطقه ميباشد.
محتويات ۱ تاريخچه۲ جاذبههاي گردشگري۳ منابع۴ پيوند به بيرونتاريخچه[ويرايش]شهر افسوس در ۳۰۰۰ ق.م. توسط ايوني ها در نزديكي كوش آداسي كنوني تاسيس شد. اين شهر در سال ۵۴۶ قبل از ميلاد به تصرف ايرانيان درآمد. در سال ۲۰۰ قبل از ميلاد امپراتوري روم اين شهر را به تصرف خود درآورد و بعد از تقسيم امپراتوري رم، امپراتوري رم شرقي بر اين شهر تسلط يافت. يك زلزله باعث تغيير مسير رودخانه، آب و هوا و در نتيجه نابودي شهر افسوس در نزديكي كوشي آداسي گرديد و بندر جديدي با نام يوناني اسكالا نُوا (اسكلهٔ نو) در محل كنوني كوش آداسي تأسيس شد و جاي بندرگاه افسوس را گرفت. پس از حمله سلطان محمد فاتح، اين شهر در سال ۱۴۱۳ توسط امپراتوري عثماني اداره ميشد. در دوران سلطنت عثمانيها، اسكالا نوا به ساختمانهاي با شكوه مشهور شد.
كاروانسراي اوكاز محمد پاشا يكي از بناهايي است كه در آن ميتوان معماري دوران عثماني را به وضوح مشاهده نمود.
دروازه قلعه، ديوارها و مساجد و همچنين ارگ قلعه در جزيره كبوتر، در دوره عثماني ساخته شدهاست كه منعكس كننده سبك معماري دوران است.
پس از جنگ جهاني اول در سال ۱۹۱۹ كوشي آداسي مورد تاخت و تاز يونانيان قرار گرفت و طي يك مبارزه طولاني در سال ۱۹۲۲ اسكالا نوا بخشي از جمهوري تركيه شد. پس از نبرد چناققلعه و پيروزي آتاترك، وي به اسكالا نوا آمده و پس از آگاهي از نام يوناني آن بدليل درگيريهاي تركها و يونان، نام بندر را بر اساس نام جزيره اي در نزديكي آن به كوش آداسي يا جزيرهٔ پرنده تغيير داد.
آب و هواي معتدل اين منطقه اين اجازه را به ساكنان آن داده بود تا به توليد محصولات كشاورزي مانند زيتون، انگور و انجير در زمينهاي حاصلخيز اطراف بپردازند.
جاذبههاي گردشگري
كوش آداسي در آوريل ۲۰۰۵كاروانسراي اوكوز محمد پاشاپلاژها آب گرمهاي گوش آداسيغار كاراجاغار سيرتلانينيپارك ملي دلتاي آيدين
- ۶ بازديد
- ۰ نظر